Wijngaard Bi'j de Regge - De Wijnmakers


Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit. Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.
De Wijnmakers (bestaande uit  Rob, Jeroen en Robert) maken gebruik van veelal nieuwe technieken en middelen om de druivenstokken gezond
te houden en te bemesten.

De basis van de wijngaard is de bodem, De Wijnmakers investeren veel in de gezondheid van de bodem.
Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden, en dat
essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen
na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten.
Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden.

De druivenrassen die in de wijngaard gebruikt worden zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes.
Rassen als Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris.